אודות הישוב
קצת הסטוריה:
סיפורה של רבבה מתחיל בשנת 1991 ביוזמה משותפת של אמנה והקרן לגאולת קרקע בישראל. הוחלט על הקמת יישוב תורני על אדמות פרטיות שנקנו בכסף מלא על ידי הקרן לגאולת קרקע, בעזרת אמנה.
התארגן גרעין ראשוני של שש משפחות ושני רווקים המוכנים לעלות לקרקע. מבצע העלייה לקרקע תוכנן שלושה חודשים לקיץ, אך הוקדם בהתרעה של שבוע לתאריך ב' אייר התשנ"א בשלב זה מתחלקים האנשים לצוותי פעולה תחת ניהולו של מר דוד ארביב, ומגיעים לשטח אל הגבעה. אכן בתאריך המיועד בשקיעת החמה מוצבים הקראוונים הראשונים וההתיישבות רבבה יוצאת לדרך.
חשוב לציין כי העלייה לקרקע אושרה על ידי ראש הממשלה דאז מר יצחק שמיר, וכן על ידי שר הביטחון דאז מר משה ארנס. כבר למחרת מוגש בג"צ נגד העלייה לקרקע, אך התנופה לא נעצרת ומדי שבוע מצטרפות עוד משפחות. עד סוף קיץ שנה זו מצטרפות עוד כ-18 משפחות נוספות ליישוב, ובעיית המניין נפתרת.
לאחר חצי שנה מתחילות עבודות עפר להקמת 300 יחידות דיור. עם עלייתו של יצחק רבין ז"ל, מוקפאת כל פעילות הבנייה ביש"ע וכך גם ברבבה. הקפאה זו תפסה את היישוב עם 58 יחידות דיור גמורות ועוד 242 יחידות עם יסודות בלבד.
כחלק ממדיניות ההקפאה ניתנה הוראה שלא לחבר את רבבה למים וחשמל. בינתיים התנהלו החיים בעזרת מים ממכלים וחשמל מגנרטורים. לאחר שלוש שנים מחברת חברת בזק את רבבה לקווי טלפון. לאחר מספר שנים החלה פריצת הדרך לשכונות החדשות.
בישוב יש מרכז מסחרי, סופר, מקווה, ספריה, 2 מעונות, 8 גנים, בי"ס בנים, בי"ס בנות ובי"ס חן השומרון-בי"ס חינוך מיוחד, אולפנה, חנות בגדים יד שניה, מועדון חוגים, מועדון יישובי, פינת חי ובריכות שכשוך.
בקיץ תש"ע חנכנו את שכונת הקראוונים בצפון היישוב-שכונת נווה רא"ם (ע"ש ר' מרדכי אליהו זצ"ל) ובית כנסת המקבץ בתוכו את שלושת המניינים: אשכנזי, ספרדי ותימני.
בימים אלו נמצאת רבבה בתנופת פיתוח ובנייה כלליים. מספר שכונות נוספות נבנות.
אנו תקווה כי נמשיך לצמוח ולהתפתח ויתקיים בנו הפסוק "אחותנו את היי לאלפי רבבה"